недеља, 17. јун 2012.

Galete od raženog i ovsenog brašna


Ove galete koristimo umesto hleba. Odlične su :) Jeste zamorno peći ih jer ide malo sporije, barem na mom aparatu, ali se isplati. Vrlo su ukusni .




Galete pravim ili od mešavine ovsenog i raženog ili čisto raženog. 

Ražene galete:

10 kašika raženog brašna
10 kašiks ovsenog brašna
prstohvat krupne morske soli
1 k.k praška za pecivo ili sode bikarbone
3 kašike maslinovog ulja
može se dodati i šaka sirovih semenki suncokreta
500 ml vode




Zamesiti sve sastojke i peći. Dlanove malo navlažiti vodom, kašikom uzeti testo i dlanovima formirati kuglicu. spljeskati je i staviti da se peče. Testo se može i više razrediti, gušće nego za palačinke i kutlačom sipati u aparat. Onda izgledaju ovako (ovo je kombinacija od raži i ovsa).