понедељак, 11. април 2016.

Posne punjene tikvice


Verujte ništa lepše nisam jela :)




Prvi put sam spremala ovu kombinaciju i s obzirom da sam se već navikla na blažu ishranu ovo jelo je zaista izvrsno.

Potrebno:

900 gr. tikvica
2 glavice luka
1 češanj belog luka
2 veće konzerve tunjevine
1 konzerva (400 gr. paradajz pelata) ili kupiti svež paradajz 800 gr.
150 gr. pečurki
biber, so, bosiljak


Priprema:

Tikvice preseći uzduž, izdubiti a srž iseckati. Luk izdinstati da postane staklast, dodati tikvice, prodinstati kratko, dodati biber, bosiljak i beli luk. Izvaditi tunjevinu iz konzerve, staviti u cediljku i isprati na kratko vodom. Pečurke očistiti, oprati i izrendati. Ubaciti u luk, propržiti kratko, dodati alevu papriku. Na kraju dodati tunjevinu i kratko prodinstati, Ptohladiti. Izdubljene tikvice poredjati u djuveč, napuniti ih filom. Ako imate viška fila stavite ga izmedju tikvica. 





Uključiti rernu na 180. Paradajz pelat i pola čaše vode katko prokuvati pa preliti preko tikvica (ukoliko koristite svež paradajz, očistite ga od ljuske, izrendajte i pustite da kuva oko 10-ak minuta). Pokriti folijom i zapeći u rerni oko 30 min.  






Prijatno!