уторак, 15. март 2016.

Hrono pizza


Hrono ishrana je blago rečeno otkrovenje. Izuzetno prija i verovatno ću se do daljnjeg držati njenih principa. Ovo je recept za arhivu i nije za one koji su u restrikciji. Izbor povrća se uvek može menjati i prilagodjavati onome što volite. Varijacije su mnogobrojne. Ovaj doručak je za moj ukus jedan od najlepših.






Testo i izbor brašna opet zavisi od tolerancije. Trebalo mi je malo više vremena i isprobavanja koja kombinacija brašna meni najviše prija i da ne pada teško na želudac.

Potrebno:

1 šoljica (200ml) speltinog brašna
1 šoljica ječmenog brašna
1 šoljica raženog brašna
1 1/2 šoljice vode
1 prašak za pecivo
1 jaje
2 kašike maslinovog ulja

Zamesiti testo, pokriti providnom folijom i ostaviti 1/2 sata u frižider. 

Uključiti rernu na 180 i unutra staviti posudicu sa vodom. Testo podeliti na dva dela i rastanjiti u podmazane kalupe (može i jedna veća). Premazati domaćim paradajzom pa redjati povrće (može i suvomesnato), na rebarca seckani crni luk, crvena paprika, brokoli, kukuruz (ne sme u restrikciji). Na kraju dodati malo rendanog sira, posuti origanom i majčinom dusšcom. a okolo po ivici posuti susamom. Peći oko 25 minuta.




Prijatno!