уторак, 19. јун 2018.

Zdrava pica


Ako pica može biti zdrava onda je to ova. Samo iz razloga jer nema ni trunke brašna, a podjednako je ukusna zaista. Idealna za one koji su na keto režimu ishrane.





Klasično umešeno testo ovde zamenjuje karfiol. Da, drage moje, karfiol. Nego da krenemo od početka.

Potrebno za podlogu:

Pola glavice većeg karfiola (2 čajne šolje)
100 gr. masnijeg kačkavalja ( 1 šolja)
1 jaje

Fil:

100 gr pečurki
100 gr. kačkavalja
domaći paradajz sos (bosiljak, origano)
3 kašike izdinstanog mlevenog mesa (ne mora)
Ili
šta već volite od povrća


Priprema:

Izrendati karfiol (samo cvetove). Korenje ostaviti za čorbicu. Izrendani karfiol staviti u telfonski ili neki drugi neprijanjajući tiganj i prodinstati na srednjoj vatri sve vreme mešajući da ne zagori oko 7 min. Prohladiti, dodati rendani kačkavalj i 1 jaje.

Uključiti rernu na 200C.

Na pleh staviti papir za pečenje. Staviti smesu od karfiola, rastanjiti na 3mm i formirati u obliku pice. Staviti da se peče 20 min.

Izvaditi iz rerne, staviti paradajz sos (domaći), poredjati pečurke, malo sirove paprike.. šta volite. Posuti odozgo sa ostatkom kačkavalja. Staviti listiće bosiljka, posuti origanom po želji.

Vratiti u rernu i peći još 10 min.

Izvaditi iz rerne, neka stane minut dva, pa prebaciti na rešetku da se prohladi par minuta. Dodati zelene masline po želji.

A onda... uživati. Fenomenalna je.




Prijatno!